Å-fondet november 2023

Vinnerne av Å-fondet er kåret

Søknadsfristen for november 2023 ga rekordmange søknader. Vi er rørt og takknemlige for så mange gode søknader.

I år ser vi at flere trenger hjelp og støtte på grunn av økte kostnader, og aldri før har vi prioritert hardere.

Årets siste utdeling for Å-fondet har derfor hatt fokus på at midlene skal treffe så mange som mulig og hjelpe flere i vanskelige situasjoner.

Drammen barneløpfestival

Friidrettsklubben IF Sturla og staben i Drammen halvmaraton lager folkefest og barneløpfestival i Drammen 27. juli i byparken, Drammen. Dette blir et 100% gratis arrangement der alle er velkomne. De har arrangert en gang tidligere, men ønsker å etablere dette som en årlig festival for hele familien. Å-fondet sponser med medaljer og t-shorter til deltagerne.

Å-fondet tildeler 60.000 kroner til prosjektet

Vipers håndballskole

30 barn til Vipers håndballskole

Vipers håndballskole startet opp i 2019 og har vokst til å bli Norges største håndballskole med 450 deltagere. Det er et ønske om å ta større ansvar for at barn og unge som lever i fattigdom og opplever utenforskap skal få sine drømmer oppfylt. For mange barn og unge er det å delta på Vipers håndballskole akkurat dette. Det blir plukket ut 30 barn via Barnas Blåkors som får en spekket uke med opplevelser og nye vennskap. Å-fondet er med på å gi flere denne muligheten.

Å-fondet tildeler 60.000 til prosjektet

Mosby oppvekstsenter

Mosby oppvekstsenter

Mosby oppvekstsenter ønsker å ta tak i svømmeopplæring utendørs og bygge vannkompetanse hos barn og unge. Det øves på å svømme utendørs, praktisk erfaring og teoretisk lære om muligheter og farer. Å-fondet bidrar med nytt sikringsutstyr som flytevester, kasteliner, tausikring og våtdrakter.

Å-fondet tildeler 10.000 kroner til prosjektet

Brandbu idrettsforening

Brandbu idrettsforening ønsker å gi et tilbud til 100 barn i Gran kommune så de får en aktiv og morsom start på sommerferien. Det skal være helt gratis å delta og være tilpassende aktiviteter. Familien økonomi og funksjonsnivå skal ikke være avgjørende for å delta, hvor de fleste får nye venner.
Brandu ønsker å utvide tilbudet til to uker så enda flere barn får være med.
Aktivitetsukene er samarbeid mellom Brandu IF, Gran IL turn, Hadelad cykleklubb, Søndre Ål skiskytterklubb og Hadeland orienteringslag.

Å-fondet tildeler 30.000 kroner til prosjektet

Sjåstad samfunnshus

Sjåstad samfunnshus ønsker å bli et kulturhus for alle med ulike tilbud. Det arrangeres ulike aktiviteter som klubbkvelder, aerobic, musikaler, konserter, musikk øving, bursdager, spillekvelder og Lier ungdomslag har klubbkvelder i bygget. Samfunnshuset skal bruke midlene tildelt av Å-fondet til lys til scenen i storsalen.

Å-fondet tildeler 30.000 kroner til prosjektet

Hjelp oss å hjelpe - vest Agder

Hjelp oss å hjelpe - Vest Agder hjelper flere hundre familier i løpet av året. De hjelper familier med mat, klær, bursdag, aktiviteter og andre ting det trengs hjelp til. Det å kunne komme på skolen på mandag og fortelle om en opplevelse de hadde i helgen betyr enormt mye for et barn. Hjelp oss å hjelpe er en nonprofitt organisasjon som hjelper vanskeligstilte familier, og folk som ber om hjelp.

Å-fondet tildeler 30.000 kroner til prosjektet

Frelsesarmeen Arendal, Sammen

Frelsesarmeen har prosjektet Sammen, som foregår hver torsdag. Arrangementet er for ulike familier, med ulik kulturell og religiøs bakgrunn. Det serveres gratis middag og det arrangeres ulike aktiviteter for familiene. Dette er med på å skape et unikt samhold. De fleste av familiene har lav inntekst, og det er ikke ønskelig at det skal være noe skille mellom de som har penger og ikke. Derfor tilbyr Frelsesarmeen Arendal dette gratis.

Å-fondet tildeler 30.000 kroner til prosjektet

Lia idrettslag

3er bane til Lia idrettslag

De minste i klubben spiller på 3er baner. Dette er nye retningslinjer fra Norges Fotball Forbund og gjør at dette må være på plass for at 3er fotball kan gjennomføres. Banen vil også være tilgjengelig for de som har lyst til å spille fotball utenfor trening / kamp. Å-fondet bidrar med 1 stk 3er bane slik at de minste spillerne på Vik kan få spille i riktig spillform.

Å-fondet tildeler 40.000 til prosjektet

Modum cykle klubb

Det har vært stor vekst av medlemmer innenfor terrengsykling og spesielt i kategorien downhill / enduro. Medlemmene er i alderen 8-18 år og flere hevder seg i norgestoppen.
Klubben trenger bedre utbytte avtreningstidene og har ønsket seg en tilhenger som kan frakte syklene til toppen av løypen.

Å-fondet tildeler 40.000 kroner til prosjektet

Rå ungdom på Kompani Knaben

Dette er en ekstremvariant av ungdomsleir. Det samles inn mobiltelefoner og ungdommene blir med på en opplevelse mange ikke har vært i nærheten av før. Kompani knaben utfordrer slik at ungdommene får gode opplevelser ved å utfordre seg selv og se viktigheten av å spille på lag og backe hverandre opp.

Å-fondet tildeler 15.000 til prosjektet

Vinnere av drakt og uniformstøtte

Flekkefjord svømmeklubb

Flekkefjord svømmeklubb har fått midler som skal brukes til svømmeopplæring.

Å-fondet tildeler 15 000 kroner til prosjektet

Flekkefjord svømmeklubb
Flekkefjord svømmeklubb
Foreningen for hjertesyke barn i Vest-Agder

Foreningen for hjertesyke barn i Vest-Agder ønsker å være synlige når de er på ulike arrangementer. Å-fondets midler skal gå til felles T-shorter som skal brukes til dette formålet.

Å-fondet tildeler 10 000 kroner til dette

Kristiansand Yamaue Aiki Jutsu klubb

Kristiansand Yamaue Aiki Jutsu Klubb deltar for første gang i kamp/konkurranse 2024. De har tett kontakt med leder for NM i Kung Fu ved Lauvåsen Kampsport og bruker årets NM til å lære regler og teknikker.

Å-fondet bidrar med røde og blå versjoner av følgende: boksehansker, leggbeskyttere, kampvest og hodebeskyttelse i tillegg til personlige effekter som tannbeskytter og susp.

Å-fondet tildeler 15 000 kroner til prosjektet.

Kristiansand Yamaue Aiki Jutsu Klubb
En del av fightergruppa til Kristiansand Yamaue Aiki Jutsu gleder seg nytt utstyr til NM i Kung Fu 2024!
Eiken Idrettslag - felles klubbtøy

Eiken IL er et idrettslag som først og fremst gir et tilbud til barn og unge. Klubben drives 100 % på dugnad. Eiken ønsket støtte til drakter slik at alle i klubben får klubbtøy gratis eller til en svært rimelig pris så alle er like på banen, som gir en følelse av tilhørighet.

Å-fondet tildeler 15 000 til prosjeketet

Gjerstad/Risør/Vegårshei/Tvedestrand inngår samarbeid for Gutter19 i fotball

Et satsningslag for Øst Agder er opprettet for gutter 16-19 år.

For at klubbene i Øst Agder skal kunne opprettholde god fotball og høyere nivå, må flere klubber samarbeide.

Der er det optimisme og høye målsetninger, som har gjort dette laget til et attraktivt lag å være med på. Som nytt lag søker de nye drakter fra Å-fondet, slik at de har en felles tilhørighet og er deltagere på samme lag, selv fra forskjellige klubber.

Å-fondet tildeler 15 000 til prosjektet

Sammenslåing av flere klubber i Øst Agder
Madsebakken teater

Madsebakken er et ganske ny oppstartet teater og har fast forestilling november hvert år. De har tidligere fått støtte til innkjøp av teknisk utstyr. Teateret er basert på frivillighet og dugnad. Madebakken ønsker seg en drakt i form av hettegensere som kan representere teateret og gi barna en tilhørighet her.


Å-fondet tildeler 15 000 til prosjektet

Madsebakken teater
Mjøndalen håndball

Jentene i MIF håndball har uttrykt misnøye og at de er ukomfortable med å spille med hvite shortser. Styret i MIF Håndball og MIF sentralt har fått Umbro til å produsere opp brune shortser (samme som draktfargen vår), og godkjent at jentene kan benytte brune shortser i seriespill, til tross for at klubbens farger er brun og hvit. MIF Søker støtte slik at de jentene i klubben som ønsker å spille med brune shortser, kan det.

Å-fondet tildeler 15 000 til prosjektet

Sirens cheerdance

Sirens Cheerdance er en danseklubb i Drammen som huser rundt 250 barn i alle aldre fra Drammen, Lier, Hokksund, Hoff og Oslo. Sirens er ett idrettslag som driftes av mye frivillighet og konkurrerer i Cheerdance pom.Det er noen lag som mangler drakter, og dansedraktene er kostbare. De er avhengig av felles drakter slik at barna skal føle tilhørighet og stolthet når de er på konkurranser.

Å-fondet tildeler 15 000 til prosjektet

Sirens Cheerdance
Konnerud skolekorps

Konnerud skolekorps (KSK) har for tiden 45 medlemmer i alderen 6–18 år. Korpset har som formål å være et positivt og inkluderende aktivitetstilbud for barn og ungdom på Konnerud i Drammen. Korpset legger til rette for den enkelte, med en helhet bestående av musikkopplæring individuelt og i grupper, konserter, opptredener, reiser til festivaler og stevner.

Når man går i korps er det å få medaljer viktig, og det er også viktig å kunne vise frem medaljene sine når man er ute å marsjerer. For å ta vare på uniformsjakkene ønsker korpset å kjøpe inn medaljeforstykker til uniformene. Disse benyttes til å feste medaljene på uten å måtte stikke hull i selve jakkestoffet.

Å-fondet tildeler 10 000 til prosjektet

Konnerud skolekorps