Strømsparing, vaskemasking

Strømmåler og forbruk

Her finner du de vanligste spørsmålene om strømmåler og strømforbruk.

Hvor mye strøm bruker jeg?

I Å Strøm appen kan du se hvor mye strøm du har brukt mens du har vært kunde hos oss. Du kan sammenligne forbruket ditt i år mot i fjor, og få tips til hvordan du kan bruke mindre strøm. 

Hvordan kan jeg følge med på strømforbruket mitt?

Liker du å ha full kontroll? I Å Strøm har du full oversikt over og kan følge med på ditt strømforbruk ned til timenivå. Så snart vi mottar data fra din netteier, blir forbruksgrafene synlig i Å Strøm-appen. 

Hvor mange kilowatt er det vanlig å bruke i måneden?

16 000 kilowatt i året er gjennomsnittet for norske husstander, ifølge SSB . Men ditt forbruksmønster styrer hvor mye du betaler for strøm. Hvor stor og energieffektiv er boligen din, hvor bor du og hvor energismart er du?

I Å Strøm-appen kan du se hvor mye strøm du bruker i året, denne informasjonen kan du også få fra din lokale netteier. 

Hvordan kan jeg bruke mindre strøm?

De fleste bruker mest strøm på oppvarming av rom og varmtvann. Å lukke dører til rom du ikke bruker, slå av eller ned ovner eller kutte ned på dusjetiden, er ofte det smarteste å gjøre når du vil bruke mindre strøm.

Hva er målepunkt-ID?

Målepunkt-ID er et unikt nummer som alle strømmålere i Norge har. Det er ikke det samme som målernummer som du finner på strømmåleren i sikringsskapet ditt.

Målepunkt-ID har 18 siffer, og starter med 7070575000. Du finner målepunkt-ID på strømregningen din.

Hva er målernummer?

Målernummer er et serienummer som står på strømmåleren som du finner i sikringsskapet ditt. Målernummeret inneholder kun siffer, men antall siffer varierer.

Hvor finner jeg målernummer?

Målernummer er et serienummer som står på strømmåleren som du finner i sikringsskapet ditt. På mange strømmålere er målernummeret plassert under en strekkode, eller det kan stå målernummer foran selve nummeret.

Må jeg lese av strømmen?

De aller fleste i Norge har automatiske strømmålere (AMS-måler), og da skjer måleravlesningen automatisk uten at du trenger å foreta deg noe.

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Kontakt oss gjerne så vi kan hjelpe deg videre.

Kontaktskjema